Karalahana Karadeniz Forum
Temmuz 28, 2010, 01:20:52 ÖS *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Karadeniz fotoğrafları galerisi: http://www.lahana.org/resimler/index.php Dünya Gazetelerini Okuyun: http://www.lahana.org/

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Pontus Soykırımı Yalanı  (Okunma Sayısı 3635 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
paşalıoğlu
paşalıoğlu
Yönetici Yardımcısı
Lahana Turşusu

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Aralık 06, 2006, 11:09:58 ÖÖ »

Sayın Muhtaroğlu,

Lütfen söz konusu olan yazıyı kimin yazdığına bir daha bakın ve gerekli düzeltmeyi yapın.

Pontus Soykırımı diye bir şey yoktur. Bu olay, Emperyalizmin tuzağına düşmüş halkların birbirini kırması olayıdır. Aynı oyunlar ilkemizin doğusunda bugünde oynanmaktadır. Ne yazık ki, geçmişten ders almayanlar aynı tuzağın değirmenine su taşımaya devam ediyorlar.

Kerpiç koydum kazana
Poyraz ile kaynattım
Nedir diye sorana
Bandım verdim özümü
Karalahana Karadeniz Forum
« Yanıtla #15 : Aralık 06, 2006, 11:09:58 ÖÖ »

muhtaroğlu
Acemi Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Aralık 06, 2006, 11:31:30 ÖÖ »

yazımı paşalıoğlu'na değil paşaoğlu'nun yazısına istinaden yazdığımı bildiririm,sayın paşalıoğlu kusura bakmayanız o konuda  bir yazım hatası oluşmuştur.

gidemediğin yer senin değildir..
topal osman
Meraklı Lahana

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Aralık 20, 2006, 04:56:28 ÖS »

Pontus kelimesi geçince nedense birilerinin aklına Topal Osman Ağa geliyor. Pontus zihniyetinin gerçekleşmesini önlemek nedense vatan hainliği sayılıyor. Topal Osman Ağanin kurduğu "Giresun Gönüllü Laz Alayı" bölgemizde huzuru bozan rumları ait olduğu yere gönderdiği doğrudur. Fakat tecavüz laflarına gelince, çığırtkanlık yapan ey vatandaş! aklını başına al sen kimden duydun ki bu ağır sözleri sarf etme gafletinde bulunuyorsun? Bu iddia çamur at izi kalsın olayını aşar. Bu bir insanın namusuna ,şahsiyetine hakarettir. Unutmaki tarih tekerrürden ibarettir. Bir Topal Osman ölür. yerine binlerce Topal Osman gelir. BU topraklar TÜRK toprağıdır, öyle kalacaktır.Atalarımız bu topraklar için kan akıttıysa ne mutlu bizlere...
    Sözün özü, TÜRK milleti şanlı tarihinin her sayfasında kendisine tehdit kabul ettiği unsurlara gerekli hassasiyeti göstermiştir, gösterecektirde...
    Ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara karşı birlik zamanı. Türkiyenin temel taşı olan karadenizliler; yeter ki birlikte olmayı başaralım. Son olarak tarihte yaşanan olaylara karşı, yarası bulunan arkadaşlara. Burası içinizde büyüttüğünüz kini kusacak yer değil, kustuğunuz kursağınızda kalır.Bu ülkede sizlere karşı bir ayrımcılık yok, rahatlık canınızı sıkıyorsa, Ege denizinden karşıya geçmelisiniz.Oradakiler yeterince kusuyorlar ezikliğin verdiği kini...           
   Üzerinde gezdiğimiz topraklarda ŞEHİT kanı yoksa, o vatan bizim değildir. 
   NE MUTLU TÜRK"ÜM DİYENE   

yasa arkadas  Gülümseme
senin ilen ölüme kadar giderim.

NE MUTLU TÜRK´ÜM DIYENE

selam topal osman
aKkuŞun52GÜrgenLeri
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Kasım 27, 2008, 05:17:35 ÖÖ »

pontus soykırım diye bi şey yoktur..Pontus hayaline kapılıp hüsrana uğrayanlar vardır..
Fatih_20
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Şubat 23, 2009, 05:37:29 ÖS »

bu insanlara olan amansız nefretin sebebi nedir?ne yaptı Pontiaklar size?bende anne tarafından pontiak ım.ama gurur duyuyorum babam türk olsa da.türklük de rumluk da birer gururdur değişen siyasetler ve devletlerdir halklar değil. Göz kırpan

geçmiştekiler geçmişte kaldı bu kadar da ırkçı anlayışlar geride kaldı..

insanlar kozmopolitlik nedir diye tartışırken ezan-çan sesinin birbirine karıştığı şehirlerde köylerde yaşadı dedelerimiz..onların hatırına geçmişimize hakaret etmemek,olanları Allaha havale etmek ve yok olmaya yüz tutan Pontiak kültürünü yaşatmak düşer bize  Göz kırpan

neo
Lahana Turşusu

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Şubat 23, 2009, 05:40:11 ÖS »

bu insanlara olan amansız nefretin sebebi nedir?ne yaptı Pontiaklar size?bende anne tarafından pontiak ım.ama gurur duyuyorum babam türk olsa da.türklük de rumluk da birer gururdur değişen siyasetler ve devletlerdir halklar değil. Göz kırpan

geçmiştekiler geçmişte kaldı bu kadar da ırkçı anlayışlar geride kaldı..

insanlar kozmopolitlik nedir diye tartışırken ezan-çan sesinin birbirine karıştığı şehirlerde köylerde yaşadı dedelerimiz..onların hatırına geçmişimize hakaret etmemek,olanları Allaha havale etmek ve yok olmaya yüz tutan Pontiak kültürünü yaşatmak düşer bize  Göz kırpan

aynen katılıyorum.İlk önce dilimizi unutmayacağız kültürümüzü unutmayacağız ve yaşatacağız.

güneşe çevirelum bu karanlik günleri
orcayili
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Şubat 24, 2009, 09:22:11 ÖÖ »

her birey kendisinin bağlı olduğu milliyetiyle gurur duyabilir.Zaten devletlerde bu nedenle ortaya çıkmaktadır.pontiak olmanız veya pontiak olmaktan gurur duymanız sizin için doğal olmalı.Bizlerde türklük değerlerimizle gurur duymaktayız.  bunu kimse eleştiremez.Sen kendini ne olarak hissediyorsan osun. başkası olamazsın zaten başka olmanı da bekleyemeyiz.aynı toprakta yaşayan ama aynı duyguları paylaşmayan iki komşu kalalım yeter. Artık aynı dünyada yaşayan ama birbirimizi anlamayan iki toplum olduk.son 200 yılda  coğrafyamızdaki olaylar zinciri tamamen batı emperyalizminin ve onun oyuncağı olanların eseri olarak tarihe derin izlerle kazılmışlardır.artık törpülemek,traşlamakla o izler silinemez. Acı gerçek budur.Kimse keyfinden nefreti körüklemez.ya emperyalist siyaset yada geçmişte olanların insan denilen,düşünen ve yorumlayan varlık olmanın getirdiği hatırletmadan kaynaklanan körüklenmedir.
     herkes kendi değerlerini yaşatsın.Bize düşen ve yakışan ezanı dindirmemek.bayrağı indirmemektir.

uzungöl
Karalahanacı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Şubat 24, 2009, 09:51:22 ÖÖ »

.Sen kendini ne olarak hissediyorsan osun. başkası olamazsın zaten başka olmanı da bekleyemeyiz.aynı toprakta yaşayan ama aynı duyguları paylaşmayan iki komşu kalalım yeter.

gercekten cok demokratik ve medeni bir düsünce.... böyle uyumlu ve medeni düsünceyle Türkiye tarihteki büyüklüyünü en iyi sekilde temsil eder....her iki halk kendi kültürünü yasadsin ve uyum icinde yasasin....böyle bir durumda emperyaliz dis gücler paysiz kalir ve bu iki halk da huzur ve baris icerisinde devam yasar....
« Son Düzenleme: Şubat 24, 2009, 09:54:23 ÖÖ Gönderen: uzungöl » Logged
parola61_28
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Mart 25, 2010, 08:05:51 ÖS »

paşaoğlu senin zaten neyi savunduğun belli topal osman niçin yapmış etmiş bunu kurcalama git sen kıbrısta yapılanlara bir bak tamam ermeni veya rumların avukatlığığnı yapma herksin başını kesmiş vay be benim başımı senin başını niçin kesmemiş  misyonerlik yapmayın burda eokanın yaptıkların BBAK SEN  ilk işte bizide böyle  yapmaya çalşıtılar ama biz olmadık bu konuları açmak istiyorsan ilk kıbrıstan başla ermenilerden başla ben yahudi ermeni ve yunanistan kıbrıs rum kesimi bunlar hepsi eşit karakterde cumhuriyetler hepsi bebek katili sen aslını inkar etme ben etmiyorum yarı gürcü ve yarı rumum ama sen rumluğunu savuncaksın,savunman içinde geçmişine bakıcaksın senin veya benim geçmişim temizse ben konuşurum türkiyeyi ne kadar  bölmek isteyen var yunannalıları gördük biz yunanlı rum değiliz kıbrıslıda biz karadenizliyiz biz vatanımızı seveniz vatanı ihante edeni babamın oğlu olsa assınlar acımasınlar sadece senin dedenmi anlaıyor benim dedemda  hiç senin dediğin gibi bir şey anlatmıyor hatta annemin babaıs  giresunlu gürcü annemin alt köyüde rum köyü imiş orda ne yapmışlar iyi araştır sadece trabzonda olayları değil giresun derelideki rumları araştır tek taraflı konuşma açıyorsan komple aç konuyu kültürse bende hem kemençe çalıyorum bilgisayarım komple gürcüce rumca türkçe kemençe müziklerinden başka müzikte  dinlemem her şey bitti pontoslukmu kaldı tartışlıcak kültür istiyorsan o zaman kendi kültürünü yaşa kemençeden başka müzik dinleme benim gibi kültür diyoruz ahmet kaya dinliyorlar topal osman iyi demiyorum ama her iki tarafın yaptığı yanlışlar çok bunları açmak gerimi getirecek madem kültürüne güveniyorsun sana isim vereyim bu isim şu an benim kapı komşum giresunlu bir  rum,ailesi topal osman tarafından katledilmiş biri onunda geçmişini bul ve hala amcası yaşıyor öz niçin katletmiş bul  bulamazsan seni adamla  görüştüreyim telefondan o zaman ne diyeceksin merak ediyorum bu adam benim hem hısım olduk şimdi
« Son Düzenleme: Mart 26, 2010, 04:44:06 ÖS Gönderen: parola61_28 » Logged
parola61_28
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Mart 25, 2010, 08:42:55 ÖS »

şunu demeye çalşıyorum pontiak meselesi falan değil buarada tabii kültürümüzü yaşatalım  ben  çok iyi yasşıyorum gerçekten yemin ederim akrablarım içinde hristiyan olan var  hala o onların sorunu elhamdülillah ben müslüamnım memnunum herkes inançta serbestir kimse pontiaklardan nefret etmiyor kardeşim ben öyle düşünüyorum ben pontiaakım ve benim komşularım ağasarlı akçabatlı çepniler bende dediğim gibi yarı ppontiak yarı gürcüyüm ama senin dediğin gibi yada yanlış okumadıysam bu vatanda  yaşıyorsam türküm ben saf türk edğilim yalan değil ama hep türklüğü benimsedim saf türk olmak isterdim bu güzel vatanın kıymetini bilellim eski konuları kaşımıylaım bölmeye çalşıanlara çanak tutmayalım herkes kültürünü yaşasın benim yaşadığım gibi yaşayın o zaman pontiak derim ingilizce müzik dinliyorsunuz yabancı bizim müziğimizxi hiç dinliyoralrmı pontiakayı veye kemençeyi benim müziğimi dinlemeyeni bende dinlemem çünkü adamalr pontusça bilmiyor anlamıyor ve anlamadığı müziği dinlemezler biz kendimide katıyorum ne rumcayı çok iyi biliyorum ne gürcüceyi çat pat konuşurum ama anlarım ben anladığım müziği  dinlerim kültürümü dinlerim yabancılarda öyle yapıyor daha rumcayı pontosçayı veya türkçeyi zor konuşuyoruz mecazi anlamda  ingilizce müzik dinliyorlar lafım ortaya  ve orta dercede rumca ingilizce biliyorum ama benim müziğimi kimse dinlemiyorsa bende dinlemem biz karadenizliyiz farkımız bu olmalı karadenizde komohti gürcü pontiak beraber  yaşıyoruz şimdi bu böyle devam etmeli etmek istemeyen bir arkadaşımın dediği gibi ege denizinden karşıya geçebilir.siyaset derindir bugün chp atatürkçü parti bugün atatürk yaşasa bunların  hepsinin kellesini alır.
paşalıoğlu
paşalıoğlu
Yönetici Yardımcısı
Lahana Turşusu

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Mart 26, 2010, 04:05:37 ÖÖ »

Sayın paralo61_28,

Beni başka biriyle karıştırıyorsunuz galiba.

Sizin eleştirdiğiniz yazı bana ait değildir. Ben Paşalıoğlu'yum. Sizin eleştiridiğiniz yazı paşaoğlu'na ait. Yani ben paşaoğlu değilim.

Lütfen "paşalığlu" diye başlayan yazınızdaki hitabı "paşaoğlu" olarak değiştiriniz.

Ayrıca ben Pontuslu değilim. Çepnilerin içine yerleşmiş bir "Eymürlü"yüm. Ne Türklük'le bir sorunum var, ne Pontus kökenli müslümanlarla, ne de Laz, Gürcü, Hemşinli gibi diğer Karadenizli hemşerilerimizle. Biz yüzyıllarca ayni evi paylaşarak kardeş olmuş halklarız. Aramıza nifak sokmaya kimsenin gücü yetmez.

Kerpiç koydum kazana
Poyraz ile kaynattım
Nedir diye sorana
Bandım verdim özümü
parola61_28
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Mart 26, 2010, 04:44:58 ÖS »

kususra  bakma kardeşim düzelttim yanlış anlaşılma oldu lafım o dediğim kişiye  özür  dilerim
frantalam
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Temmuz 22, 2010, 04:08:14 ÖS »

Soykırım nedir? ilk önce bunu sormak istiyorum size.Tonlarca insanı hitler gibi bi fırına atıp yakmakmı yoksa gayri müslümleri kılıçtan geçirmekmi?Biraz insan olun tarihinizle yüzleşmekten kaçmayın.Soykırımın anlamını bile bilmiyorsunuz daha.En büyük soykırım bir halkın kültürünü hiçe sayıp o toplumu ortadan kaldırmaya çalışmaktır.İşte en büyük soykırım asimilasyondur ASLINDA.Günümüzde atlılarla fetihlere gidilmiyor artık herşey çok farklı söylenmek istenen şeyler de çok farklı.Hepinizin soyağacını çıkartıp ellerinize verdiğimde ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksınız SAYIN JÖNTÜRKLER.!!!
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!